Lær om Bokashi

Workshop (3 timer)

Bokashi - lær om hjemmekompostering og jordforbedring

Er det muligt at kompostere vores biologiske affald, selvom vi bor i byen og endda i en lejlighed? Hvad sker der egentlig, når affald komposteres, og hvorfor er det så vigtigt at bruge affaldet? Det er spørgsmål, vi får svar på i løbet af denne workshop. Lær hvordan du kan kompostere med teknikker som bokashi eller ormekompost samt hvordan du bruger det, der kommer ud af komposten.

Intro til Bokashi kompostering, cirkulært system, nærkompostering og jorden som resurse.

På workshoppen får du en introduktion til, hvordan du laver din egen næringsrige Bokashi-kompost af dit madaffald. Det tager faktisk kun 5 til 6 uger at lave Bokashi-kompost, og det er nemt og enkelt.

Få inspiration til hvordan du bruger dit bokashi i haven, i højbedet, på terrassen, på altanen og laver din egen jordfabrik.

Metoden er særligt velegnet til folk, der bor i lejlighed, som gerne vil minimere deres eget bioaffald - og få god og næringsholdig plantejord til planterne på altanen eller i vindueskarmen som bonus.

Bokashi betyder fermenteret organisk materiale på japansk og er en komposteringsmetode, hvor nedbrydningen sker meget hurtigt, iltfrit, og dermed lugter langt mindre.

Leder: Anna Taws er designer og permakultur certificeret, nyttehave avlere og arbejder i Urban Garden Company. Anna har et Permaculture Design Certificate (PDC) fra Myrrhis Permakultur.

tempImagepVazm9.jpg

Kursus indhold 

Intro til Bokashi kompostering, bæredygtighedsaspektet, cirkulært system, nærkompostering og jorden som resurse.

Workshopen vil være en vekselvirkning mellem teori, konkrete eksempler og du lær hvordan du laver din egen bokashi-spand, lige til at tage med hjem til din baggård. 

Hør mere om vores kurser og workshops!