• Sådan tørrer du evighedsblomster

09. august 2021

De tørrede blomster er tilbage, men på en ny måde - det er billigt, sjovt og uden besvær. Bland visne planter, som du finder i haven eller på gåturen, med det, der stadig er i blomst. Du får inspiration her!

Evighedsblomster til tørring

Sådan lykkes det med din tørrede buket
At bæredygtighedstrenden har nået indretningsindustrien er næppe gået ubemærket hen - og den typiske blomsterbuket bliver i stigende grad, om efteråret og vinteren, erstattet af tørrede sorter, der holder længe. Og selvfølgelig er det smukt! Men hvordan lykkes jeg med min tørrede buket, og hvilke blomster er bedst egnet til tørret? Her er mine bedste tips til en tørret buket. 

Nummer et er at vælge de rigtige blomster og planter. Nogle tørrer, hvor de står, og nogle hænger du på hovedet. Et godt tip er at spørge i butikken, når du køber dine blomster. Hvis du har valgt blomster, der skal tørres hængende, er det smart at bruge et gummibånd, fordi stænglerne krymper, når de tørrer.

Sådan lykkes det med din tørrede buket

Hvilke snitblomster er smukke at tørre?
Morgenfrue (skal tages tidligt), Kornblomst, Amarant, Fløjlsblomst, Miss hat, Hareører, Kongeskærm, Kæmpe flerårig blomst, Papirknop, Scabiose, Solvinge, Sommerasters, Sommerridderspore, Ungkarleknap, Vinget hindebæger.

Blandt mine favoritter har vi evighedsblomst, helt fantastisk, fordi de ikke skifter farve, selv når de tørrer ud. Om foråret tørrer vi normalt mimosaen, hvis gule farve bliver til smukt guld.

Udover snitblomster er der også mange smukke græs- og kornsorter, der kan tørres.

Hvilke blomster og planter tørres bedst?

Sådan tørrer du snitblomster på den bedste måde?

1. Pil bladene af de blomster, du vil tørre. 

2. Lad blomsterne stå uden vand i vasen (eller fyld kun bunden af din vase med vand) med det samme, når du modtager din buket. På denne måde ser din blomsterbuket ikke ud som "visnet", når den tørres.

3. Det er en god idé at hænge snitblomsterne på hovedet på et tørt og mørkt sted. På den måde bevarer de deres farve bedre. Sørg også for, at snitblomsterne ikke komprimeres af de omkringliggende blomster i buket.

4. Blomster med bløde stængler har en tendens til at rådne (fx som tulipaner og anemoner), så spring over at tørre disse snitblomster og nyd dem, mens de er friske!

5. Nogle blomster kan også sprøjtes med hårspray (blandt andet hortensia) for at bevare deres form bedre.

 

Hvordan sammensætter jeg min tørrede buket?

Hvordan sammensætter jeg min tørrede buket?
Jeg starter altid med farve, når jeg sammensætter en buket. Også når jeg arbejder med tørret materiale. Tænk også over, hvad du hvilket udtryk din buket skal have. 

Jeg synes, at en dejlig tørret buket skal have harmoni i farver og en god optisk balance. 

 

Lær at skabe buketter og blomsterdeskorationer

Lær at skabe buketter og blomsterdekorationer
Til efteråret holder jeg flere workshops, her kan du lære at binde en buket, arbejde med blomsterdekorationer, med friske og tørrede blomster. Du lærer om design, former, farver, kompositioner og udtryk på buketten. Blomsterworkshop er for begyndere / let øvede og kræver ingen forudsætninger.

Mere fra vores Plante blog

Sådan laver du en gadehave
Sådan laver du en gadehave

20. september 2021

En gadehave er som udgangspunkt et mindre bed, på kommunale arealer, og relativt tæt på din bolig. Det skal være nemt at komme til gadehaven, så du kan sørge for, at den bliver vedligeholdt og vandet.

Læs mere

Permakultur, den korte version: fokus på øget biodiversitet for jorden og fremtiden.  Holistiske løsninger er ofte komplekse og dog kommer det i sidste ende vel ned til de tre kerne etikker*, omsorg for mennesker, omsorg for naturen og fair fordeling.
Hvad er Permakultur?

13. juli 2021

Permakultur arbejder med en løsningsorienteret og kreativ tilgang til, hvordan mennesket kan fungere som en del af naturen, uden at ødelægge den.

Læs mere

Bokashikompostering är ett enkelt och praktiskt sätt att kompostera inomhus.
7 gode råd om kompostering med Bokashi-metoden

22. juni 2021

Ønsker du at skabe jordforbedring af dit bioaffald? Så er det en god ide at kompostere med bokashi-metoden. Bokashi køkkenkompostering er en enkel og smart måde at genbruge madaffald og gøre det til jord og gødning helt uden kemikalier.
Brug alt dit organiske madaffald og gør det til jordforbedring og gødning. 

Læs mere