• Lav en blomstrende eng i byen

03. maj 2020

Sponsoreret indlæg:

Jeg har altid ønsket at kunne plukke blomster i byen. Men det er ikke helt nemt når vi bor på anden sal; og i vores baggård bliver græsset slået så ofte, at der ikke når at komme blomster.

Jeg ønsker et mylder af forskellige blomster og urter i min have – en oase af farver og dufte, som gør nytte for sommerfugle og bier og nytteinsekter.

Og nu vil jeg udleve min drøm og lave en blomstrende eng midt i byen, på Vesterbro, i min baggård. En eng med humlebier og smukke sommerfugle, der både er ren fryd for øjet og god for den biologisk mangfoldighed.

 Lav en blomstrende eng i byen

En smuk blomstereng i potter og kurve

Min eng bliver ikke enorm. Jeg laver den i et par store flettede potter og et lille flettet højbed på ben. Jeg starter i lille skala. Så kan jeg altid udvide projektet senere.

Fordelen med dyrkning i potter og et lille højbed er, at jeg slipper for at luge ukrudt, fordi jeg let kan bruger købejord. Købejord indeholder nul ukrudtsfrø, men de fleste har til gengæld de næringsstoffer engblomster har brug for.

Og der er flere fordele ved at dyrke i potter: Hvis du fx er typen, der kan lide at indrette, kan du få reelt afløb for dine lyster med en potte-have: Passer potten ikke et sted, er den let at flytte.

 

Lav en blomstrende eng i byen

Blomster til nytteinsekter

Jeg har set på forskellige frøblandinger fra Naturegrass, og har valgt deres blomsterblanding. Den er en blanding af ca. 20 forskellige blomster og urter, der er gode for sommerfugle, humlebier og andre nytteinsekter. På den måde kan jeg yde et bidrag til naturen i min baggård, med nektar- og pollenrige blomster. Husk at fx mange humlebiarter er truet, og derfor godt kan bruge en hjælpende hånd. Da der der kun er få miljøer med blomstrende planter i byen, kan du gøre en reel forskel, hvis du sår blomster med lang blomstring.

Du kan læse mere om bi-venlige blomster her.

 

Det er nemt med en blomsterhave potter!

En pottehave er let at pleje. Den skal bare stå, så den får noget sol. Og så skal den ellers bare vandes jævnt så den ikke tørre ud. Afhængigt af hvilken jord du har brugt, skal den måske have lidt ekstra næring hen ad vejen. Vælg økologisk, flydende gødning, der kan blandes i vandingsvandet. Det gør det lettere at dosserer gødningen, og planterne kan lettere optage næringen. 

Hvis man vælger at så forskellige blomster sammen, med lang, eller forskudt, blomstring, får man en blomstrende eng hele sommeren, med et varieret og farverigt udtryk.

Min blomsterengen giver mig mulighed for at plukke en smuk eng-buket midt i byen, lige udenfor døren. Blomsterne kan også bruges til en smuk sommerkrans, eller man kan lave et herbarium med tørrede blomster.

 

 Lav en blomstrende eng i byen

En bybonde skaber en sommereng (billedetekst + billede af Anna).

  

Sådan laver du en blomstereng i byen – 3 enkle trin:
  • Vælg en placering, der er solrig og ikke for vindomsust
  • Så i potter eller i et højbed (potterne kan du flytte efter behov og lyst, men skal vandes oftere end et højbed)
  • Så blomsterne i god jord om foråret, når nattefrosten er overstået

 

Gode blomstersorter til en smuk eng

Blomsterblandingen fra NatureGrass indeholder mange klassiske engblomster: Klinte, Tandstikurt, Oksetunge, Dild, Hjulkrone, Kornblomst, Chrysanthemum, Okseøje, Ridderspore, Snerle, Slangehoved, Guldvalmue, Gul Okseøje, Nikkeknop, Biblomme, Lupin, Kornvalmue, Honningurt, Salvie, Limurt og Tagetes.

 Lav en blomstrende eng i byen

  Indlægget er sponsoreret af NatureGrass

Mere fra vores Plante blog

Sådan laver du smukke blomsterprint med cyanotype teknik
Sådan laver du smukke blomsterprint med cyanotype teknik

16. august 2020

Jeg elsker naturens smukke organiske former og at lave unikke billedekompostioner med blomster og efter flere års overvejelse har jeg endelig lært at lave cyanotype blomsterprints.

Læs mere

Køkkenhave i byen på den lette måde
Køkkenhave i byen på den lette måde

06. juni 2020

Det er let at dyrke sine egne grøntsager, krydderier og bær i pallerammer. Og fordi pallerammer ikke er så store er de lette at finde plads til de fleste steder – uanset om det er i haven, i baggården eller måske på tagterrassen.

Læs mere

SÅDAN DYRKER DU GRØNT I BYEN
Sådan dyrker du grønt i byen

02. juni 2020

Urban Gardening er blevet en global trend i storbyer fra Barcelona til København.
Jeg har selv forvandlet min baggård på Vesterbro til en grøn byhave, hvor jeg dyrker lækre grøntsager og smukke blomster.

Læs mere