• Redskaber til højbede

28. februar 2015

Højbede er meget populære på grund af nem vedligeholdelse og muligheden for at dyrke en masse på ret lidt plads. Højbede er som regel ikke bredere end 80-100 cm., og derfor er det nemt at nå på tværs af bedet fra begge sider, og det er nemt at passe med kortere haveredskaber.

Du kommer langt med dyrkning og pasning af dine højbede med:

  • Havespade og / eller-greb, der er gode til at vende og bearbejde jorden så den iltes og gødning blandes godt ind i jorden.
  • Skuffejern og kultivator, greb, spader mv. i mellemlængde i god kvalitet. Haveværktøj med kortere skaft gør det lettere at komme rundt om planterne i bedet. Og så er det rigtig godt når børnene skal være med til at passe haven. Der er ikke altid brug for decideret børneværktøj – bare godt værktøj, der også kan bruges af børn.
  • Håndskuffejern bruges af mange. De er fantastisk til at luge, og rigtig anvendelig til at lave furer til frø når man planter.
  • Planteske i god kvalitet er et must til pasning af enhver have.
  • Rensekniv, eller måske en havekniv. Dette er haveredskabernes "MacGyver". God til at løsne jorden, grave, luge, plante, skære snore, åbne poser og meget mere.
  • Beskærings- eller blonstersaksen som du bruger til høst, beskæring, blomster og urter.
  • Vandkande med spreder

Klik her for at finde redskaber til dit højbed.

Kh
Peter og Anna

Mere fra vores Plante blog

Foråret kommer - forspire i vindueskarmen
Foråret kommer - forspire i vindueskarmen

03. april 2019

Forspiring tager lidt tid, men det er enormt hyggeligt at rydde plads i vindueskarmene og begynde havesæsonen tidligt – for visse er det altid så-sæson!

Læs mere

SÅDAN DYRKER DU GRØNT I BYEN
Sådan dyrker du grønt i byen

02. april 2019

Urban Gardening er blevet en global trend i storbyer fra Barcelona og København.
Jeg har selv forvandlet min baggård på Vesterbro til en grøn byhave, hvor jeg dyrker lækre grøntsager og smukke blomster.

Læs mere

Dyrk byen med Urban Garden Company
Dyrk byen med Urban Garden Company

01. april 2019

”Bare fordi du bor på 4. sal, er det ikke ensbetydende med, at du ikke kan dyrke dine egne grøntsager og blomster – om det så er i vindueskarmen eller på altanen.

Læs mere