Sådan laver du din egen ribsgelé

09. Juli 2016

Sådan laver du din egen ribsgelé
Jeg har lokket Lotte fra selvforsyningibyen.com til at skrive om ribs. Hvis du kan lide at læse om selvforsyning og plante vejledninger, og få en masse gode tips, så vil jeg anbefale at følge Lottes blog. Du kan også følge Lotte på instagram hvor hun deler meget smukke billeder og illustrationer fra sine selvforsynings-projekter, altid fulgt af gode tips og informationer.

Sådan laver du din egen ribsgelé

Indrømmet - jeg aldrig rigtig har været tosset med ribsgelé. Måske fordi jeg kun har fået det serveret til kødretter - hvilket jeg aldrig rigtig har kunne se meningen i. Efter at have opdaget at der er virkelig mange andre gode ting man kan bruge sin ribsgelé til, er jeg blevet ret pjattet med det. Den kan bruges som marmelade, den kan blandes i yoghurt eller serveres til is. Den kan sågar hældes på toppen af cheesecake eller andre kager som et smukt blankt gelélåg. Nårh ja,  så er ribsgelé jo også den hemmelige ingrediens til enhver god sovs!


Selvforsyning i byen

Så her får i min opskrift på en lækker og nem ribsgelé.

Du skal bruge:

300g ribs
1 dl vand
200 g sukker

Fremgangsmåde:
 
1.     Start med at ordne dine ribs, fjern stilkene og vask dem.

2.     Hæld vand og ribs i en gryde og sæt gryden i kog. Lad det koge i 30 minutters tid.

3.     Herefter skal du si dine ribs igennem et klæde

4.     Smid ribsene ud og hæld saften i en ren gryde

5.     Tilsæt sukkeret og lad det koge i et kvarters tid

6.     Skum der opstår fjernes undervejs

7.     Skold dine Weck-glas, og skyld eventuelt efter med alkohol som vodka eller rom – det hjælper med at desinficerer glassene og få geléen til at holde

8.     Hæld geléen på glas og sæt glassene på køl, ribs indeholder meget pektin, og derfor stivner væsken til en gelé uden at man tilføjer andet end sukker

Opskriften giver ca. 300ml

 
Ribs gelé kan holde ret længe på køl, men hvis du laver en stor portion, kan det være en fordel at henkoge glassene, og herved undgå at bruge konserveringsmidler.
Dette gør du ved at sætte dine lukkede henkogningsglas i en bradepande med vand i, tænde ovnen på 150 grader og lade dem stå indtil det tydeligt bobler indeni glassene. Så slukker du for ovnen og lader dem køle af i ovnen. På denne måde kan de holde mere eller mindre for evigt.
 

Sådan laver du din egen ribsgelé

 

Mere fra vores Blog

Sådan laver du din egen hyldeblomstchampagne
Sådan laver du din egen hyldeblomstchampagne

12. Juni 2017

Lav dine egen sommerbobler med denne opskrift på hylde-blomstchampagne fra River Cottage Spring.

Læs mere

En havebegynders bekendelser - 3. del
En havebegynders bekendelser - 3. del

31. Maj 2017

Nå, så er det udplantningstid, kan jeg forstå på alle andre, der lystigt udplanter deres gevaldige vækster enten i drivhus eller på friland. Det er endelig blevet lunt og dejligt solskin derude og der burde ikke længere være risiko for nattefrost.

Læs mere

Gør det selv - hjemmelavet syrenblomstsaft
Gør det selv - hjemmelavet syrenblomstsaft

16. Maj 2017

Blomster som syrener dufter fantastisk og smager endnu bedre. Brug syrener i saft, syltetøj, i is-tern og som drys på kager!

Læs mere