Nannas lækre opskrifter med hybenroser

18. Juni 2016

Nannas lækre opskrifter med hybenroser
I ROSENS NAVN

Vi har bedt Nanna, om at få publicere nogle af hendes lækre opskrifter. Her kommer hendes opskrifter på Hybenrosesaft og Jordbærsyltetøj med hybenroser.

Hybenroser er en af de dufte, som, for mig, betyder, at nu er det sommer. Og hvorfor ikke tage lidt af dem med sig hjem og trylle dem om i køkkenet til skønne sommerlækkerier? Her får du mine bud på en drikkelig og en spiselig måde at anvende hybenroser på. Historiske roser (usprøjtede) kan også bruges, dog bliver farve og smag knapt så intens.

Nannas lækre opskrifter med hybenroser

Hybenrosesaft

Ingredienser:
1 liter vand
600 gram sukker
1 liter hybenroseblade (det er lettest at holde styr på, hvis man samler dem i en 1- eller 2-liters plasticpose)
10 gram citronsyre (evt mere)


Fremgangsmåde

Kom vand og sukker i en gryde. Lad det varme op til sukkeret smelter. Herefter kommes rosenbladene i. Lad det koge i ca fem minutter under omrøring. Massen vil nu se blågrå ud, men fortvivl ikke - sådan skal det være. Og nu kommer det magiske øjeblik. Drys citronsyren i - massen skifter nu farve til den smukkeste mørke pink! Smag til - ønsker du en mere syrlig saft, kan du tilsætte mere citronsyre. Tag gryden af blusset og lad saften køle af med blomsterne i. Når saften er kølet af, sies blomsterne fra - klem dem godt, da bladene kan suge meget væske. Hæld saften på rene, atamonskyllede WECK flasker af glas. Saften er nu klar til at blive fortyndet med vand efter smag. Regner du ikke med at få det hele drukket inden for nærmeste fremtid eller ønsker du at gemme saften til senere lejligheder, kan den hældes på rene, atamonskyllede WECK glas og kommes i fryseren.

Nannas lækre opskrifter med hybenroser


Jordbærsyltetøj med hybenroser

Ingredienser

250 gram jordbær
Et par gavmilde håndfulde hybenroseblade (ca 25 gram)
180 gram sukker
Saft af en kvart citron

Fremgangsmåde

Skær jordbærrene i mindre bidder. Rosenbladene skæres i strimler. En gryde med bred bund findes frem. Kom vand i gryden så bunden lige akkurat er dækket. Sæt gryden på et blus og varm vandet op. Tilsæt bær og rosenblade. Når bærrene safter kommes sukkeret ved. Lad syltetøjet bulderkoge under omrøring i små fem minutter. Tag gryden fra blusset, tilsæt citronsaft, rør rundt og kom derefter syltetøjet på et rent, atamon-skyllet WECK glas.

hybenros syltetøj

Tak til Nanna for de toplækre opskrifter,
Du kan følge med i Nannas univers på Instagram:
schroeder_nanna
LÆKKERBISKENER & ANDRE HYGGERIER

Mere fra vores Blog

Sådan laver du din egen hyldeblomstchampagne
Sådan laver du din egen hyldeblomstchampagne

12. Juni 2017

Lav dine egen sommerbobler med denne opskrift på hylde-blomstchampagne fra River Cottage Spring.

Læs mere

En havebegynders bekendelser - 3. del
En havebegynders bekendelser - 3. del

31. Maj 2017

Nå, så er det udplantningstid, kan jeg forstå på alle andre, der lystigt udplanter deres gevaldige vækster enten i drivhus eller på friland. Det er endelig blevet lunt og dejligt solskin derude og der burde ikke længere være risiko for nattefrost.

Læs mere

Gør det selv - hjemmelavet syrenblomstsaft
Gør det selv - hjemmelavet syrenblomstsaft

16. Maj 2017

Blomster som syrener dufter fantastisk og smager endnu bedre. Brug syrener i saft, syltetøj, i is-tern og som drys på kager!

Læs mere