DEN DEJLIGSTE DESSERT - JORDBÆR PARFAIT

21. Juli 2016

Jordbær parfait - DEN DEJLIGSTE DESSERT
Vi er midt i juli måned og solen burde egentlig burde stråle lyst, varmt og længe, ligesom vi burde ligge på bløde vattæpper på grønne plæner, eller bade i bølgen blå eller indtage dagens måltider ude under åben himmel. Sommeren lader vente på sig, men derfor kan man sagtens bringe smagen af sommer indendøre. Du skal nemlig ikke snydes for opskriften på sommerens dejligste dessert - og forhåbentlig skinner solen fra en klar blå og skyfri himmel, når du læser dette...

Vi har bedt Nanna, om at få publicere nogle af hendes lækre opskrifter. Her kommer hendes opskrift.

JORDBÆR PARFAIT

Denne isdessert smager skønt af sol og sommer (uanset vejret), og det bedste er, at den laves helt uden ismaskine. Denne portion svarer til fire mindre serveringer.

Ingredienser:
250 g friske jordbær
Korn af 1/2 vaniljestang
90 g sukker
2 æggeblommer
2 dl piskefløde

Fremgangsmåde:
Skær jordbærrene i mindre bider. Blend eller mas dem med en gaffel (afhængigt af om man ønsker en hel glat is eller med bærstykker) sammen med 75 g sukker og vaniljekornene. Pisk herefter en lys og luftig æggesnaps af de to æggeblommer og de sidste 15 g sukker. Bland æggesnaps og jordbær/sukker-massen godt sammen. Pisk fløden til let skum og vend den sammen med jordbær-æggesnapsen. Fordel massen i WECK glas, der fint går i fryseren, er gode til portionsanretning og ser smukke ud ved servering.

Velbekomme og rigtig god sommer.

DEN DEJLIGSTE DESSERT

 

Tak til Nanna for de toplækre opskrifter,
Du kan følge med i Nannas univers på Instagram!

Mere fra vores Blog

Sådan laver du din egen hyldeblomstchampagne
Sådan laver du din egen hyldeblomstchampagne

12. Juni 2017

Lav dine egen sommerbobler med denne opskrift på hylde-blomstchampagne fra River Cottage Spring.

Læs mere

En havebegynders bekendelser - 3. del
En havebegynders bekendelser - 3. del

31. Maj 2017

Nå, så er det udplantningstid, kan jeg forstå på alle andre, der lystigt udplanter deres gevaldige vækster enten i drivhus eller på friland. Det er endelig blevet lunt og dejligt solskin derude og der burde ikke længere være risiko for nattefrost.

Læs mere

Gør det selv - hjemmelavet syrenblomstsaft
Gør det selv - hjemmelavet syrenblomstsaft

16. Maj 2017

Blomster som syrener dufter fantastisk og smager endnu bedre. Brug syrener i saft, syltetøj, i is-tern og som drys på kager!

Læs mere