Sådan laver du saltbagte kastanjer

20. Oktober 2016

Sådan laver du saltbagte kastanjer

Lune, bløde kastanjer serveret med smør - så er der efterårsstemning!
Hvert år i efteråret, når bladene bliver gule og temperaturen falder ned får jeg lyst til bagte kastanjer.

Vi er så heldige at der er et ægte kastanjetræ i naboens have og de er ikke selve interesseret i dem, så de er mine, hvis bare jeg selv samler dem op - og det er jo lige til at klare :-)

Ingredienser

500 g friske spisekastanjer
150 g groft salt (ca. 1½ dl)
100 g blødt smør
½ tsk hvid balsamicoeddike
¼ tsk groft salt

Ved serveringen
Server de varme kastanjer med smør med balsamicoeddike og salt.

Bagetid
Ca. 25 min. ved 225°.
 
BAGTE KASTANJER

Fremgangsmåde:

  • Tør kastanjerne med fx køkkenrulle. Skær - i toppen af hver kastanje - et stort kryds i skallen.
  • Fordel saltet i et ovnfast fad (ca. 4 x 15 x 25 cm). Stil kastanjerne i saltet, med krydset opad og bag dem midt i ovnen.
  • Bag yderligere ca. 5 min., hvis kastanjerne ønskes helt bløde.
  • Pisk smør, eddike og salt med en håndmixer i ca. 5 min.
  • Fordel smørret i 4-6 små skåle.

BAGTE KASTANJER

PS. Ægte kastanjer er nogle af naturens guldklumper og hvis du skal ud og lede efter de spiselige kastanjer, vil jeg anbefale at bruge Byhøst.dks app.

PSS. Skal det gå lidt hurtigt, eller det bare er en lille portion, kan man give dem nogle få minutter i en mikroovn, vupti - bagte kastanjer. Salt ikke nødvendigt. Men de skal snittes i toppen som sædvanligt. Brug en lille skål med låg. Tiden afhænger af mængden, prøv dig frem.

BAGTE KASTANJER





Mere fra vores Blog

Sådan laver du din egen hyldeblomstchampagne
Sådan laver du din egen hyldeblomstchampagne

12. Juni 2017

Lav dine egen sommerbobler med denne opskrift på hylde-blomstchampagne fra River Cottage Spring.

Læs mere

En havebegynders bekendelser - 3. del
En havebegynders bekendelser - 3. del

31. Maj 2017

Nå, så er det udplantningstid, kan jeg forstå på alle andre, der lystigt udplanter deres gevaldige vækster enten i drivhus eller på friland. Det er endelig blevet lunt og dejligt solskin derude og der burde ikke længere være risiko for nattefrost.

Læs mere

Gør det selv - hjemmelavet syrenblomstsaft
Gør det selv - hjemmelavet syrenblomstsaft

16. Maj 2017

Blomster som syrener dufter fantastisk og smager endnu bedre. Brug syrener i saft, syltetøj, i is-tern og som drys på kager!

Læs mere