Såkalender for økologiske blomster

01. Marts 2016

Såkalender for økologiske blomsterfrø
På Urban Garden Companys frø til økologiske blomster fra Nelson Garden findes en oversigt med tidsangivelse for, hvornår det er bedst at forkultivere og/eller så på friland for de forskellige frø.

For mange af frøene kan forkultivering og såning foregå over en periode på flere måneder. Tiden for såning og forkultuvering kan fx afhænge af årstidens varme i forhold til normalen, hvornår du regner med at kunne udplante dine planter, og hvordan de kommer til at stå i forhold til varme, lys osv.

Held og lykke i vindueskarmen, på altanen, i baggården eller i haven, hvor du dyrker dine blomster. Det er faktisk ret let. 

Blå Honningurt
Kornblomst
Lavendel 
Mamelukærme
Morgenfrue
Solsikke
Valmue
Ærteblomst
Husk, at de fleste planter, der er spiret og vokset indendørs har godt af at blive 'afhærdet' inden de flyttes permanent udendørs. Afhærdning foregår ved at man stiller de små planter et beskyttet sted uden for meget direkte sol i nogle timer hver dag i 4-5 dage. Her efter klarer de sig bedre når de plantes permanent ud.

Mere fra vores Blog

Sådan laver du din egen hyldeblomstchampagne
Sådan laver du din egen hyldeblomstchampagne

12. Juni 2017

Lav dine egen sommerbobler med denne opskrift på hylde-blomstchampagne fra River Cottage Spring.

Læs mere

En havebegynders bekendelser - 3. del
En havebegynders bekendelser - 3. del

31. Maj 2017

Nå, så er det udplantningstid, kan jeg forstå på alle andre, der lystigt udplanter deres gevaldige vækster enten i drivhus eller på friland. Det er endelig blevet lunt og dejligt solskin derude og der burde ikke længere være risiko for nattefrost.

Læs mere

Gør det selv - hjemmelavet syrenblomstsaft
Gør det selv - hjemmelavet syrenblomstsaft

16. Maj 2017

Blomster som syrener dufter fantastisk og smager endnu bedre. Brug syrener i saft, syltetøj, i is-tern og som drys på kager!

Læs mere