Inspiration til forspiring - læs vores guide til årets nye frøsorter

10. Februar 2016

Økologisk frø fra sortimentet Nelson Garden
Lad os præsentere vores frøsortiment 2016 – som indeholder spændende grøntsagsfrø, krydderurtefrø og blomsterfrø fra Nelson Garden. Vi har kun økologiske frø, det er vi altså stolte over :-)
vi har valg de lækreste nyheder med omhue sorter.

Herlighedsværdi er i top – når det frø, som du har sået, spirer og vokser op til en frodig, grøn plante.
Nyttighedsværdi  – når du plukker en buket sommerblomster fra haven, eller når du høster den første, solmodne tomat fra urtepotten på balkonen.


Kom i gang med ny spændende dyrkningssæson
En bæredygtig tankegang er et selvfølgeligt udgangspunkt i alt vores arbejde. Et led i dette arbejde er vores serie af økologiske frø. Mærkningen giver en garanti for oprindelse og kvalitet, og den garanterer også overensstemmelse med EU’s regler for økologi.

Tag godt imod 2016's nyheder!

Agurk, Frilands, fin sort af sylteagurk, økologiske frø,
Agurk (friland) - 'Diamant' F1
Fin sort af sylteagurk, som giver mørkegrønne frugter med grov skal. Høst efter behov. Kun hunblomster. Læg gerne frøene i blød et par timer før såning.

Forspiring: 3-4 uger før udplantning. Udsættes ikke for tidligt, laveste nattemperatur 12-15°C. Så 1 frø/potte. Stilles varmt, 25 °C. Når frøene gror, stilles de lyst.
Frilandssåning: Så ikke før jordtemp. er 15 °C. Hold fugtig. Dæk med fiberdug.

Græskar, Kæmpe, økologisk frø fra Nelson
Kæmpe-Græskar
Græskar med runde, orange-røde frugter. Frugtkødet er mørkt gult. Halvmodne frugter er velegnet til syltning, mens et græskar, der skal gemmes, skal være moden ved høst. God at spise ovnristet.

Forspiring: 3-4 uger før udplantning efter frost. Så 1 frø/potte. Placeres varmt før spiring, 25-28°C. Efter spiring, stilles lyst i stuetemp.
Frilandssåning: Så ikke før jordtemp. er 15°C. Holdes fugtig.

Økologisk frø fra Nelson Kål, Rosen-'Igor' F1
Rosenkål -'Igor' F1
Robust rosenkål, som giver rigelig høst. Klarer frost godt. Høst efter behov og spis kålen let kogt. Dæk med fiberdug og top planten i slutningen af august.

Forspiring: 4-6 uger inden udplantning. Så i fugtig såjord. Stilles varmt 22°C, efter spiring, lyst og køligere. Omplantes til 1 plante/potte. Afhærdes inden udplantning.
Frilandssåning: Kan sås direkte, men forspiring anbefales.

Økologisk frø fra Nelson Kålrabi 'Azur-Star'
Kålrabi 'Azur-Star'
Fin kålrabi med sprød og sød smag. Den friske kålrabi er god rå revet i salater eller stegt i smør og salt. Udtyndes tidligt.

Forspiring: 4-6 uger før udplantning. Så på fugtig såjord. Stilles varmt. Efter spiring, lyst og køligere. Omplantes til 1 plante/potte. Afhærdes inden udplantning.
Frilandssåning: Vand sårillen før såning. Hold fugtig. Dæk gerne med fiberdug.

Økologisk frø fra Nelson Majs-Sukker-Golden-Bantam
Sukkermajs 'Golden Bantam'
Gammel klassisk sort af majs, som giver normalsøde kolber. Høst kolberne efter behov, når "skægget" i enden begynder at visne. Velegnet til at grille eller koge og spise sammen med smør.

Forspiring: Så 1 frø/potte. Stilles varmt for spiring. Efter spiring lyst og køligt. Udplantes efter frost.
Frilandssåning: Så når jordtemp. er mindst +15 °C.

Økologisk frø fra Nelson Salat, Endivie-Nuance
Endivie-salat 'Nuance'
Endivie salat er en type af cikorie med lækkert fligede blade. Dette er en fin sort med en velfyldt bladroset. Klarer en hel del frost.

Forspiring: 3-4 uger før udplantning.
Frilandssåning: Vand i sårillen før såning. Salat har svært ved at gro ved for høj varme, vand gerne med iskoldt vand i højsommeren.

Økologisk frø fra Nelson Salat, Romaine-'Tantan'
Romaine-salat 'Tantan'
Romaine salat. Denne sort giver ensartede hoveder med sød smag og sprøde blade. Udtyndes før planterne begynder at stå for tæt. Høst efter behov. For jævn forsyning af salat bør såningen gentages hver anden uge.

Forspiring: 3-4 uger før udplantning.
Frilandssåning: Salat har svært ved at gro ved for høj varme, vand gerne med iskoldt vand i højsommeren.

Økologisk frø fra Nelson Salat, Vår-Vit
Vår-salat 'Vit'
En meget kuldetålende salattype, som er velegnet til efterårs- og vinterhøst. Kaldes også vintersalat. Pluk blade efter behov eller skær hele planten af. Den har meget god smag, og planterne tåler frost og optøning nogle gange. Spises frisk som salat eller tillaves som spinat. En delikatesse.

Frilandssåning: Vand såområdet før såning. Hold fugtig.

Økologisk frø fra Nelson Selleri, Knold-Prinz
Knoldselleri 'Prinz'
Delikat rodfrugt. Får runde, jævne rødder. Bladene er mørkegrønne. Letdyrket, men tager lang tid. God i gratiner eller flødekogt. Tåler kulde om efteråret, ikke om foråret, sæt ikke planterne ud for tidligt.

Forspiring: Sås tyndt på fugtig såjord. Dækkes ikke med jord. Stilles i stuetemperatur. Efter spiring, lyst og køligere. Omplantes til 1 plante/potte. Udplantes efter frost.

Økologisk frø fra Nelson Kornblomst, Mix
Kornblomst/Blåklint Mix
Kornblomst er en velkendt blomst - smuk i buket og bed. Denne sort bliver høj og har blandede farver. Kan også sås i efteråret for blomstring til sommeren efter.

Forspiring: Så tyndt i fugtig såjord. Omplantes 3-5 planter/potte når planterne kan håndteres. Stilles lyst og køligt. Udplantes efter frost.
Frilandssåning: Vand såområdet før såning. Holdes fugtigt.

Økologisk frø fra Nelson Ærteblomst, luktärt, Spencer
Ærteblomst, Spencer
Glimrende i både bed og potte. Behøver støtte. For rigere blomstring bør visne blomster klippes bort. Læg frøene i blød, ca. 1 døgn før såning.

Forspiring: 4-6 uger før udplantning. Så 1-2 frø/potte. Top planterne let, når de er ca. 10 cm.
Frilandssåning: Vand såområdet før såning. Holdes fugtigt.

Økologiske frø fra sortimentet Nelson GardenMere fra vores Blog

Sådan laver du din egen hyldeblomstchampagne
Sådan laver du din egen hyldeblomstchampagne

12. Juni 2017

Lav dine egen sommerbobler med denne opskrift på hylde-blomstchampagne fra River Cottage Spring.

Læs mere

En havebegynders bekendelser - 3. del
En havebegynders bekendelser - 3. del

31. Maj 2017

Nå, så er det udplantningstid, kan jeg forstå på alle andre, der lystigt udplanter deres gevaldige vækster enten i drivhus eller på friland. Det er endelig blevet lunt og dejligt solskin derude og der burde ikke længere være risiko for nattefrost.

Læs mere

Gør det selv - hjemmelavet syrenblomstsaft
Gør det selv - hjemmelavet syrenblomstsaft

16. Maj 2017

Blomster som syrener dufter fantastisk og smager endnu bedre. Brug syrener i saft, syltetøj, i is-tern og som drys på kager!

Læs mere