Botaniske Vintage Prints - sådan laver du smukke og gratis botaniske tavler!

11. December 2015

botanical illustration fron Urban Garden royalty free
✽ DE SMUKKESTE GRATIS BOTANISKE TAVLER ✽
Savner du noget smukt og grønt at se på, mens vi venter på forår?

Jeg har en forkærlighed for vintage prints og en kærlighed til havearbejde. Så det er måske lidt overraskende, at jeg har først for nylig opdaget de mange fantastiske botaniske vintage illustrationer, der er gratis tilgængelige derude på internettet. (Og gratis, mener jeg både gratis at downloade og copyright gratis, hvilket er juuuust hvad jeg kan lide)

Urban Garden Botanical prints

Jeg vil er vild med Pinterest, jeg elsker at botanisere i stil, smag og trends og når jeg har travlt med at søge efter billeder, falder jeg ofte over fantastiske botaniske illustrationer.

Her er et par af mine favoritter.
Botanical vinatage prints
http://botanical.com
Grundlagt af biblioteket ved Missouri Botaniske Have. Projektet har til formål at digitalisere og katalogisere vintage og sjældne gartneri-volumener, og gøre dem tilgængelige for alle med interesse i naturhistorie.

Der er hundredvis af titler, selv om denne har særligt smukke tavler.

Botanical

Wikipedia har masser af fantastiske videnskabelige billeder af alle former for planter, som fx Abies alba Miller herunder. Illustrationerne er alle taget fra en bog kaldet 'Köhlers Medizinal Pflanzen', som indeholder nogle reelle skønheder.
Du kan finde hele bogen online på Botanicus.org (sammen med hundredvis af andre titler ...). Det er et rimeligt nørdet sted, og ikke det letteste website at bruge, men det er værd at have tålmodighed for at få adgang til de mange vidunderlige billeder.
Her kan du også finder materiale til dine de poetiske botaniske tavler.
http://plantgenera.org/

Wikipedia botanical illustrations free download
https://it.wikipedia.org/wiki/Koehler%27s_Medizinal-Pflanzen


Det er nogle ret nørdede websites du kan finde disse fantastiske prints på. Hav tålmodighed!
Brug af fanen sider på venstre side af skærmen, skal du rulle ned, indtil du ser "plader." Klik på nogen til at se den enkelte plade. Hvis du ser en du kan lide, og jeg ved, du vil, kan du downloade det til en af to måder.


botanicus how-to-it guide

Den 1. måde er at hente hele samlingen ved at klikke på download-knappen øverst på skærmen. Det er en high-res PDF, så det kan tage et øjeblik til at downloade. Den 2. måde er at hente pladen, du ønsker individuelt. På højre side af skærmen vil du se en pil ned. Klik på den, og et vindue vil poppe op, vælge den størrelse, du ønsker, så skal du højreklikke på billedet og vælge "gem billede som".

vintage prints botanicalDet er så let og hyggeligt at lave sige egne smukke og gratis botaniske tavler.
Lige til at downloade, printe og hænge op. God krea dag!
KH Anna
Mere fra vores Blog

Sådan laver du din egen hyldeblomstchampagne
Sådan laver du din egen hyldeblomstchampagne

12. Juni 2017

Lav dine egen sommerbobler med denne opskrift på hylde-blomstchampagne fra River Cottage Spring.

Læs mere

En havebegynders bekendelser - 3. del
En havebegynders bekendelser - 3. del

31. Maj 2017

Nå, så er det udplantningstid, kan jeg forstå på alle andre, der lystigt udplanter deres gevaldige vækster enten i drivhus eller på friland. Det er endelig blevet lunt og dejligt solskin derude og der burde ikke længere være risiko for nattefrost.

Læs mere

Gør det selv - hjemmelavet syrenblomstsaft
Gør det selv - hjemmelavet syrenblomstsaft

16. Maj 2017

Blomster som syrener dufter fantastisk og smager endnu bedre. Brug syrener i saft, syltetøj, i is-tern og som drys på kager!

Læs mere