Tyttebær heaven!

01. September 2015

Som svensk... er der er noget jeg kan virkelig tørster efter i september - tyttebær.
Det er noget unikt med tyttebær (og multebær og tranebær). De indeholder så meget benzoesyre, at de stort set at bevare sig selv.
For hvad det gør, er det tilføjer sukker, så de ikke vil være så sindssygt sur. Sukkeret også trækker væsken ud af bærrene, hvilket gør det mere som en sylt konsistens.
Opskrifter på bloggen

Nogle ting at overveje, for at lykkes, er at mos dem, så væsken kommer tilbage og lad bærrene få noget hvile tider sukker er på tide at trække væsken ud. Klara er, når alt sukkeret er opløst.
Opbevar i steriliserede WECK glas og lykkeligt i køleskabet, selvom det er virkelig ikke et krav. De står i en lille evighed.
 
Råsyltet tyttebær
Tid: 1 time
1 liter tyttebær
5 kopper økologisk rørsukker
Hæld bær i en skål og uoplagt over rørsukker.
Stir at blande alt og derefter lad det stå i 20-30 minutter.
Rør og mos, mens nogle af de bær, så saften kommer ud. Lad dem hvile ca. 20 minutter til sukkeret trækker saften.

Nu bliver det godt med saft. Rør så alle sukkeret er opløst i saften.
Hæld i steriliserede WECK glas.

Tyttebærsaft
1000 g. tyttebær
3 dl. vand
700 g. rørsukker pr. liter saft

Opskrift
Rens og skyld tyttebærrene. Hæld dem i en gryde sammen med vandet og la dem koge i 10-15 minutter. Bærrene hænges til afdrypning.

Mål saften og hæld den i en lav, bred kasserolle. Lad det koge et par minutter. Tilsæt sukker lidt etter lidt, og rør godt til det sukkeret er opløst før saften begynder at koge igen.

Lad saften småkoge uden at røre i den. Kogetiden kan variere fra 5 til 20 minutter. Den bør ikke koge for længe, for da bliver den sej og ikke stiv.


Hæld saften i varme, steriliseret WECK glas.
Lad den blive kold. Glassene bindes til.





Mere fra vores Blog

Sådan laver du din egen hyldeblomstchampagne
Sådan laver du din egen hyldeblomstchampagne

12. Juni 2017

Lav dine egen sommerbobler med denne opskrift på hylde-blomstchampagne fra River Cottage Spring.

Læs mere

En havebegynders bekendelser - 3. del
En havebegynders bekendelser - 3. del

31. Maj 2017

Nå, så er det udplantningstid, kan jeg forstå på alle andre, der lystigt udplanter deres gevaldige vækster enten i drivhus eller på friland. Det er endelig blevet lunt og dejligt solskin derude og der burde ikke længere være risiko for nattefrost.

Læs mere

Gør det selv - hjemmelavet syrenblomstsaft
Gør det selv - hjemmelavet syrenblomstsaft

16. Maj 2017

Blomster som syrener dufter fantastisk og smager endnu bedre. Brug syrener i saft, syltetøj, i is-tern og som drys på kager!

Læs mere