Høst havtorn og lave din egen saft

24. August 2015


Havtorn saft

3 liter saft

1200 g havtorn

1 vaniljestang
18 dl vand
1200 g sukker


Plukning og klargøring af havtorn
De orange bær er forholdsvis bløde og sidder godt fast på de tornefulde grene, så det er svært at plukke dem af uden af de går i stykker.
Derfor klippes grenene af (kun toppen), kommes i en pose og lægges i fryseren (gerne natten over).
Når bærrene er frosne kan de bankes af grenene, og eventuelt tilbageværende bær kan pilles af grenene, uden at gå i stykker.
Og så en sidste ting. Havtorns grene ender allesammen i en gren-torn, som stikker noget så jævlans. Derfor skal du plukke forsigtigt - og det kan godt betale sig, at have lange ærmer og måske handsker på (se vores handsker) .

Split vaniljestangen og skrab kernerne ud. 
Kom dem i en gryde med vand og sukker, og bring det i kog.
Mos bærrene i gryden for at få mest mulig havtornsaft ud af dem.
Si saften gennem en sigte, og hæld den på en skoldet flaske. (Se vores WECK-glas)
Lad havtornsaften køle af, og opbevar den i køleskabet. Så kan den sagtens holde sig nogle uger.

Blandes med vand (i forholdet 1:5 eller efter smag) når den drikkes.

 





Mere fra vores Blog

Sådan laver du din egen hyldeblomstchampagne
Sådan laver du din egen hyldeblomstchampagne

12. Juni 2017

Lav dine egen sommerbobler med denne opskrift på hylde-blomstchampagne fra River Cottage Spring.

Læs mere

En havebegynders bekendelser - 3. del
En havebegynders bekendelser - 3. del

31. Maj 2017

Nå, så er det udplantningstid, kan jeg forstå på alle andre, der lystigt udplanter deres gevaldige vækster enten i drivhus eller på friland. Det er endelig blevet lunt og dejligt solskin derude og der burde ikke længere være risiko for nattefrost.

Læs mere

Gør det selv - hjemmelavet syrenblomstsaft
Gør det selv - hjemmelavet syrenblomstsaft

16. Maj 2017

Blomster som syrener dufter fantastisk og smager endnu bedre. Brug syrener i saft, syltetøj, i is-tern og som drys på kager!

Læs mere