Sådan laver du din egen hyldeblomstchampagne

12. Juni 2017

Sådan laver du din egen hyldeblomstchampagne

Jeg fik denne skønne og forfriskende hyldeblomst champagne af min svigerfar for nogle år siden og den er bare så lækker.

Lav dine egen bobler med denne opskrift på hyldeblomstchampagne fra River Cottage Spring.

Giver omkring 6 liter
 
Ingredienser
4 liter varmt vand
700 g sukker
Saft og citronskal af fire økologiske citroner
2 spsk hvidvinseddike
Omkring 15 hylde-blomstskærme eller mere, i fuldt flor
En knivspids tørgær (som du kun måske får brug for)
 

SÅDAN LAVER DU DIN EGEN HYLDEBLOMSTCHAMPAGNE


FREMGANGSMÅDE
1.      
Hæld det varme vand og sukkeret i en stor grundigt rengjort gryde, skål e.l. og rør indtil sukkeret er opløst. Fyld derefter op med koldt vand, så du har 6 liter væske i alt.

2.      
Tilsæt citronsaft og citronskal, eddike og blomsterskærmene og rør forsigtigt.

3.      
Dæk med tynd bomuldsvæv lad det stå et køligt, luftigt sted i et par dage. Se herefter til det, og hvis det ikke er ved at blive lidt skummende (hvilket viser at gæringen er kommet naturligt i gang) kan du tilføje en knivspids tørgær.

4.      
Hold blandingen tildækket med bomuldsklæde og lad den gære i yderligere fire dage.

5.      
Si væsken gennem en sigte foret med bomuldsvæv og hæld på steriliserede kraftige glasflasker med champagne propper (tilgængelig fra leverandører af udstyr til hjemmebrygning) eller steriliserede plastflasker med skruelåg (OBS: der opbygges tryk i flaskerne da gæringen producerer kuldioxid. Derfor er kraftige flasker og forseglinger/propper afgørende).
 
6.      
Forsegl flaskerne og lad dem stå køligt i mindst en uge før servering. Champagnen holde sædvanligvis i flaskerne i flere måneder. De opbevares bedst på et køligt, tørt sted.

God sommer!

Hyldeblomstchampagne





Mere fra vores Blog

En havebegynders bekendelser - 3. del
En havebegynders bekendelser - 3. del

31. Maj 2017

Nå, så er det udplantningstid, kan jeg forstå på alle andre, der lystigt udplanter deres gevaldige vækster enten i drivhus eller på friland. Det er endelig blevet lunt og dejligt solskin derude og der burde ikke længere være risiko for nattefrost.

Læs mere

Gør det selv - hjemmelavet syrenblomstsaft
Gør det selv - hjemmelavet syrenblomstsaft

16. Maj 2017

Blomster som syrener dufter fantastisk og smager endnu bedre. Brug syrener i saft, syltetøj, i is-tern og som drys på kager!

Læs mere

Hvordan lave man en frøbombe?
Hvordan lave man en frøbombe?

09. Maj 2017

En frøbombe er helt enkelt en kugle af ler eller lerjord fyldt med frø. "Bomberne" kan kastes på forskellige steder, hvor man gerne vil have, at det begynde at spire. Mens frøene i bomben venter på at spire, er de beskyttet fra at blive spredt af vinden eller spist af fugle.

Læs mere