Hej alle frøbombere - store og små!

03. Juni 2015

frøbombe
På Roskilde Dyrskue kan I være med til at lave FRØBOMBER - en lille kugle af jord og frø, som man få rmed hjem og efterfølgende kan kaste rundt omkring i byen, så den bliver fuld af smukke blomster!
Sigen fra OPENgardenCPH vil vise hvordan man laver frøbombeblandingen - det blievr sjovt!

Signes havetips
Signe fra OPENgardenCPH samler hestepærer i Dyrehaven og bruger dem som gødning i haven. Hestepærer er også gode som ingrediens i frøbomber, det giver nogle flotte blomster og så kan de gro uanset om frøbomben lander på beton eller asfalt - de har en "madpakke" med af ler, jord og møj!
Engang hørte Signe om en konge, der havde et godt havefif: Han puttede små radisefrø i en lille gedelort som han så såede. På den måde fik han de flotteste radiser i hele verden!
- Gedelorte er små og runde, ligner lidt lakridser! - måske kan du finde en ged på dyrskuet og se efter?

Om frøbomber

Frøbomber er jord, ler, møj og frø æltet sammen og trillet til kugler, som man smider i byen på steder, der ellers er svære at nå eller ikke bliver passet af en gartner. Læg en frøbombe et hemmeligt sted – og følg med når det blomstrer gennem sommeren.
Læs mere her www.opengardencph.dkMere fra vores Blog

Sådan laver du din egen hyldeblomstchampagne
Sådan laver du din egen hyldeblomstchampagne

12. Juni 2017

Lav dine egen sommerbobler med denne opskrift på hylde-blomstchampagne fra River Cottage Spring.

Læs mere

En havebegynders bekendelser - 3. del
En havebegynders bekendelser - 3. del

31. Maj 2017

Nå, så er det udplantningstid, kan jeg forstå på alle andre, der lystigt udplanter deres gevaldige vækster enten i drivhus eller på friland. Det er endelig blevet lunt og dejligt solskin derude og der burde ikke længere være risiko for nattefrost.

Læs mere

Gør det selv - hjemmelavet syrenblomstsaft
Gør det selv - hjemmelavet syrenblomstsaft

16. Maj 2017

Blomster som syrener dufter fantastisk og smager endnu bedre. Brug syrener i saft, syltetøj, i is-tern og som drys på kager!

Læs mere