Gør det selv - hjemmelavet syrenblomstsaft

16. Maj 2017

Gør det selv - hjemmelavet syrenblomstsaft

Her kommer opskriften på den bedste og nemmeste hjemmelavede syrenblomstsaft, du overhovedet kan finde.
Blomster som syrener dufter fantastisk og smager endnu bedre. Brug syrener i is, saft, syltetøj og som drys på kager.

Gør det selv - hjemmelavet syrenblomstsaft

OPSKRIFT PÅ SYRENBLOMSTSAFT

Du skal bruge:

3 økologiske citroner
40 klaser syrenblomster
1,8 kg sukker
60 g citronsyre
2½ l kogende vand
¼ tsk Atamon

1. Vask citronerne grundigt, og skær dem i skiver.
2. Læg blomsterne i en stålskål sammen med sukker, citronsyre og citronskiverne.
3. Hæld det kogende vand over, og rør et par gange i det så sukkeret bliver opløst.
4. Bland Atamon i lidt af den varme saft, og tilsæt det til blandingen. Dette giver en bedre konservering. Skal saften ikke opbevares i længere tid, så spring Atamon over.
5. Dæk skålen med husholdningsfilm, og lad den stå på køl i 3 dage.
6. Si saften, og hæld den på rene, skoldede flasker. Opbevar saften i køleskabet.

HUSK: Pluk en masse syrener så du også har til alle hjemmets vaser.





Mere fra vores Blog

Sådan laver du din egen hyldeblomstchampagne
Sådan laver du din egen hyldeblomstchampagne

12. Juni 2017

Lav dine egen sommerbobler med denne opskrift på hylde-blomstchampagne fra River Cottage Spring.

Læs mere

En havebegynders bekendelser - 3. del
En havebegynders bekendelser - 3. del

31. Maj 2017

Nå, så er det udplantningstid, kan jeg forstå på alle andre, der lystigt udplanter deres gevaldige vækster enten i drivhus eller på friland. Det er endelig blevet lunt og dejligt solskin derude og der burde ikke længere være risiko for nattefrost.

Læs mere

Hvordan lave man en frøbombe?
Hvordan lave man en frøbombe?

09. Maj 2017

En frøbombe er helt enkelt en kugle af ler eller lerjord fyldt med frø. "Bomberne" kan kastes på forskellige steder, hvor man gerne vil have, at det begynde at spire. Mens frøene i bomben venter på at spire, er de beskyttet fra at blive spredt af vinden eller spist af fugle.

Læs mere