Dyrk byen med Urban Garden Company

28. Februar 2015

Fra 1. marts bliver det lettere at være bymenneske med grønne fingre. Urban Garden Company er en ny havebutik på nettet, der vil specialiseret sig i de rigtige redskaber, frø og udstyr til det urbane havefolk.

Urban gardening -tendensen har gjort sit indtog i verdens storbyer, og herhjemme spirer køkkenhaver, krydderurter og blomsterbede op i gårde, i parker, i byhaver, i vindueskarme og på altaner som aldrig før. Men hvad gør man, når man bor på stenbroen, ikke har en bil, og skal bruge en kubikmeter muldjord til to højbede?

Den praktiske udfordring stod urban gardening -entusiasterne Anna Taws og Peter Tom-Petersen overfor sidste år, da de gerne ville anlægge en lille nyttehave i gården til den ejendom, de bor i på indre Vesterbro. Desuden savnede de velassorterede havebutikker i byen. Og de var ret sikre på, at de ikke var de eneste. Derfor besluttede københavnerparret sig for at åbne en havebutik på nettet til de urbane havemennesker, Urban Garden Company.

”Urban gardening er en global samfundstrend, som handler om at dyrke haven og naturen på byens præmisser. For os hænger haven i høj grad sammen med fællesskaber og mennesker. Fællesskabet med vores naboer, folk, der går forbi på gaden, hinanden som par og med vores børn, ”siger Peter Tom-Petersen, som er uddannet fra Landbohøjskole og i dag arbejder med forretningsudvikling for store landbrug og herregårde. Både han og Anna er selvstændige, og Urban Garden Company er deres første fælles projekt. Anna er uddannet designer og driver TAWS Digital, hvor hun bl.a. udvikler apps og webdesign.

I 2050 vil 80 procent af befolkningen bo i storbyerne, og allerede nu ser vi, at langt flere familier vælger at blive i byen. Derfor er idéen om at blive selvforsynende, bedre klima og mindre madspild, bæredygtighed og økologi grundelementer i urban gardening. Men det handler ifølge Anna og Peter også om at vende tilbage til noget autentisk, om at være kreativ og dyrke byens muligheder og om at vide, hvor ens agurker kommer fra.

”Bare fordi du bor på 4. sal, er det ikke ensbetydende med, at du ikke kan dyrke dine egne grøntsager og blomster – om det så er i vindueskarmen eller på altanen. Det skal ikke være en perfekt prydhave, hvor du skal bruge lang tid på at luge ukrudt og alting skal stå snorlige. Den urbane have må gerne være lidt rå – det er bare at kaste sig ud i det,” lyder opfordringen fra Anna Taws.

Og med Urban Garden Company er det altså blevet lidt lettere at have grønne storbydrømme. Udover at være leveringsdygtig i muldjord, frø og stiklingepotter har Anna og Peter nøje udvalgt et bredt sortiment af blomsterkummer, minidrivhuse, haveredskaber og udemøbler til det kvalitetsbevidste, urbane havemenneske.

”Det skal være en nydelse at dyrke sin have. Derfor er det vigtigt, at du har nogle ordentlige kvalitetsredskaber. Men det er næsten lige så vigtigt, at du omgiver dig med nogle ting, som du synes er lækre, og som passer til dig, din livsstil og din have – og det er netop de varer, som vi forsøger at fylde vores butik med,” siger Anna Taws og Peter Tom-Petersen.

Urban Garden Company slår de digitale døre op 1. marts – se varesortimentet og læs mere på:

http://www.urbangardencompany.dk

https://instagram.com/urban_garden_company/

https://www.facebook.com/urbangardencompany.dk

 

Yderligere information

Anna Taws, tlf: 50764252

anna@urbangardencompany.dk

Mere fra vores Blog

Sådan laver du din egen hyldeblomstchampagne
Sådan laver du din egen hyldeblomstchampagne

12. Juni 2017

Lav dine egen sommerbobler med denne opskrift på hylde-blomstchampagne fra River Cottage Spring.

Læs mere

En havebegynders bekendelser - 3. del
En havebegynders bekendelser - 3. del

31. Maj 2017

Nå, så er det udplantningstid, kan jeg forstå på alle andre, der lystigt udplanter deres gevaldige vækster enten i drivhus eller på friland. Det er endelig blevet lunt og dejligt solskin derude og der burde ikke længere være risiko for nattefrost.

Læs mere

Gør det selv - hjemmelavet syrenblomstsaft
Gør det selv - hjemmelavet syrenblomstsaft

16. Maj 2017

Blomster som syrener dufter fantastisk og smager endnu bedre. Brug syrener i saft, syltetøj, i is-tern og som drys på kager!

Læs mere