Redskaber til højbede

28. Februar 2015

Højbede er meget populære på grund af nem vedligeholdelse og muligheden for at dyrke en masse på ret lidt plads. Højbede er som regel ikke bredere end 80-100 cm., og derfor er det nemt at nå på tværs af bedet fra begge sider, og det er nemt at passe med kortere haveredskaber.

Du kommer langt med dyrkning og pasning af dine højbede med:

  • Havespade og / eller-greb, der er gode til at vende og bearbejde jorden så den iltes og gødning blandes godt ind i jorden.
  • Skuffejern og kultivator, greb, spader mv. i mellemlængde i god kvalitet. Haveværktøj med kortere skaft gør det lettere at komme rundt om planterne i bedet. Og så er det rigtig godt når børnene skal være med til at passe haven. Der er ikke altid brug for decideret børneværktøj – bare godt værktøj, der også kan bruges af børn.
  • Håndskuffejern bruges af mange. De er fantastisk til at luge, og rigtig anvendelig til at lave furer til frø når man planter.
  • Planteske i god kvalitet er et must til pasning af enhver have.
  • Rensekniv, eller måske en havekniv. Dette er haveredskabernes "MacGyver". God til at løsne jorden, grave, luge, plante, skære snore, åbne poser og meget mere.
  • Beskærings- eller blonstersaksen som du bruger til høst, beskæring, blomster og urter.
  • Vandkande med spreder

Klik her for at finde redskaber til dit højbed.

Kh
Peter og Anna

Mere fra vores Blog

Sådan laver du din egen hyldeblomstchampagne
Sådan laver du din egen hyldeblomstchampagne

12. Juni 2017

Lav dine egen sommerbobler med denne opskrift på hylde-blomstchampagne fra River Cottage Spring.

Læs mere

En havebegynders bekendelser - 3. del
En havebegynders bekendelser - 3. del

31. Maj 2017

Nå, så er det udplantningstid, kan jeg forstå på alle andre, der lystigt udplanter deres gevaldige vækster enten i drivhus eller på friland. Det er endelig blevet lunt og dejligt solskin derude og der burde ikke længere være risiko for nattefrost.

Læs mere

Gør det selv - hjemmelavet syrenblomstsaft
Gør det selv - hjemmelavet syrenblomstsaft

16. Maj 2017

Blomster som syrener dufter fantastisk og smager endnu bedre. Brug syrener i saft, syltetøj, i is-tern og som drys på kager!

Læs mere