Hjemmelavet varme hveder til Store bededag

21. April 2016

Hjemmelavet varme hveder til Store bededag
Klassiske hveder med et strejf af kardemomme. Server dem flækket og ristet med smør og marmelade.

Det er efter vores bageres overbevisning en mellemstor synd, at vi kun nyder hveder én dag om året. De tåler bestemt at blive fortæret flere dage i træk.
Ingredienser  til hvedeknopper 18 stk.

100 g smør - 4 dl mælk - 25 g gær - 2 æg- 2 spsk. sukker - ½ tsk. fint salt - ½ tsk. knust kardemomme - Ca. 700 g hvedemel

Hjemmerørt smør

2 spsk. rørsukker - 1 bourbon vaniljestang - Thise smør med sydesalt

Instruktioner
Smelt smørret i en gryde og kom halvdelen af mælken i gryden. Den skal lige lunes. Hæld blandingen op i en stor skål. Hæld nu den kolde mælk i skålen og vend rundt. Bræk gæren i mindre stykker og kom i skålen sammen med æg, sukker, salt og kardemomme. Rør godt rundt. Kom melet i lidt efter lidt og rør rundt til du har en smidig dej.

Hæld dejen ud på et bord og ælt den sammen. Kom i skålen og dæk med film. Lad hæve i 2 timer.

Pres luften ud af dejen og del den i to. Rul til to pølser og del hver pølse i 9 dele. Form nu de 18 stykker til boller. Læg bollerne tæt på en bradepande med bagepapir. Vi brugte en med høje kanter der målte 25 x 36 centimeter. Lad efterhæve i 45 minutter. Sæt din ovn på 225 grader. Bag bollerne i 15 minutter indtil gyldne. Tag ud og sæt bradepanden på en rist. Lad bollerne afkøle helt.

Skær igennem. – Rist og server med de to slags smør.  Rør smør med sukker og vaniljekorn fra hele stangen.

De smager himmelsk.

God bagning!

Opskriften stammer fra Irma.dk



Mere fra vores Blog

Sådan laver du din egen hyldeblomstchampagne
Sådan laver du din egen hyldeblomstchampagne

12. Juni 2017

Lav dine egen sommerbobler med denne opskrift på hylde-blomstchampagne fra River Cottage Spring.

Læs mere

En havebegynders bekendelser - 3. del
En havebegynders bekendelser - 3. del

31. Maj 2017

Nå, så er det udplantningstid, kan jeg forstå på alle andre, der lystigt udplanter deres gevaldige vækster enten i drivhus eller på friland. Det er endelig blevet lunt og dejligt solskin derude og der burde ikke længere være risiko for nattefrost.

Læs mere

Gør det selv - hjemmelavet syrenblomstsaft
Gør det selv - hjemmelavet syrenblomstsaft

16. Maj 2017

Blomster som syrener dufter fantastisk og smager endnu bedre. Brug syrener i saft, syltetøj, i is-tern og som drys på kager!

Læs mere