Inspiration til sprød forårsmad - Kartoffelmos med ramsløg, parmesan og sort peber

21. April 2016

Inspiration til sprød forårsmad - Kartoffelmos med ramsløg, parmesan og sort peber
Kartoffelmos med ramsløg, parmesan og sort peber

Mette Helbæk, fra restaurant Stedsans, giver her opskriften på en 
kartoffelmos, der er helt enkel hverdagsmad med ganske få ingredienser. Den er simpel, men fantastisk. Ved at blive moset sammen med de varme kartofler afgiver ramsløgene lidt af deres skarphed, samtidig med at smagen bevares. Uden for sæsonen kan ramsløgene uden problemer erstattes af andre grønne urter eller forårsløg.


Tilbehør eller stor forret til 4 personer:

  • 800 g kartofler, gerne nye 
  • 50 g smør
  • ½ dl olivenolie + lidt til sidst
  • Ca. 2 tsk. salt 
  • Ca. 2 tsk. groftkværnet peber + lidt til sidst
  • 10 blade ramsløg, grofthakkede
  • Ca. 50 g parmesan, friskrevet
  • En håndfuld spæde salater, for eksempel rucola og rød syresalat 


Skræl kartoflerne, og skær dem i grove tern. Kom dem op i en gryde, og dæk med vand. Kog kartoflerne møre – det tager ca. 20 min. Hæld vandet fra kartoflerne, og tilsæt smør i tern samt olivenolie, salt, peber og ramsløg. Mos det hele godt igennem med et piskeris. Smag til, om mosen evt. mangler mere salt og peber.

Fordel mosen i et ikke for tykt lag i 4 skåle. Dryp olivenolie over, drys med parmesan, og kom godt med grønne urter på toppen.

Opskriften, som er at finde i Sundt & Simpelt og som også er en af mine favoritter at servere på Stedsans.

God appetit 
Mette Helbæk

Konkurrence, vind gavekort til Stedsans i Torvehallerne

 

Mette Helbæk

Mette Helbæk er planteelsker, kok, food stylist,  kogebogsforfatter og medstifter af restauranten Stedsans.

www.cleansimplelocal.com 
www.instagram.com/mettehelbak
https://www.facebook.com/Stedsans/?fref=ts
 





Mere fra vores Blog

Sådan laver du din egen hyldeblomstchampagne
Sådan laver du din egen hyldeblomstchampagne

12. Juni 2017

Lav dine egen sommerbobler med denne opskrift på hylde-blomstchampagne fra River Cottage Spring.

Læs mere

En havebegynders bekendelser - 3. del
En havebegynders bekendelser - 3. del

31. Maj 2017

Nå, så er det udplantningstid, kan jeg forstå på alle andre, der lystigt udplanter deres gevaldige vækster enten i drivhus eller på friland. Det er endelig blevet lunt og dejligt solskin derude og der burde ikke længere være risiko for nattefrost.

Læs mere

Gør det selv - hjemmelavet syrenblomstsaft
Gør det selv - hjemmelavet syrenblomstsaft

16. Maj 2017

Blomster som syrener dufter fantastisk og smager endnu bedre. Brug syrener i saft, syltetøj, i is-tern og som drys på kager!

Læs mere